• Billig fragt fra kun 29 DKK
  • Gratis indpakning
  • Mængde rabat på te
  • Kundeservice - Tlf. 39 30 11 50

Japansk Teceremoni

Oprettet d.

Japansk Teceremoni

I efteråret 2019 besøgte jeg tebyen Uji syd for Kyoto og deltog i en japansk teceremoni. Det menes at Uji var det første sted, der blev dyrket te i Japan, efter at en Zen munk havde fået foræret nogle tefrø fra Kina. I Uji bys kommunes tehus afholder Sammenslutningen af Teceremoni Lærere en traditionel og autentisk japansk teceremoni i en kort version for besøgende, der ikke før har deltaget i en teceremoni. Kimonoklædte værtinder fører en igennem hele teceremonien. Man starter med at slå på gonggongen udenfor tehuset og bliver så ført ind og sidde på hug på tatamimåtter. Med præcise bevægelser forbereder værtinden matcha te redskaberne og serverer matcha teen i en matcha skål. Herefter drikker man 3 gange af matcha skålen mens man bukker for hinanden ind imellem.

Den japanske teceremoni er en stor del af den japanske kultur, hvor høflighed og præcise omgangsformer stadig praktiseres. 

Det var en utrolig smuk og rørende oplevelse, hvor jeg følte mig meget tilstede i nuet og helt opløftet bagefter.

Vi har valgt at have en økologisk japansk matcha te til salg i tebutikken og her på webshoppen. Vi har også forskelligt tilbehør til tilberedning af japansk matcha te.

 

På fotoet herunder ses gonggongen udenfor tehuset, tekrukker i den ældste tebutik i Japan, der ligger i Uji og et foto af tilberedningen af grøn japansk Sencha te i et moderne tehus i Tokyo.

 

Næste foto viser de smukke indgange til forskellige traditionelle tehuse i Uji.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar